Влади Михайлов

Влади Михайлов е роден през 1977 година в град София. Започва музикалното си образование на петгодишна възраст с пиано и цигулка. По-късно заменя цигулката с виола и добавя бас китара и контрабас.

През 1995 година завършва СМУ „Добрин Петков“ с виола и продължава образованието си в Инструменталния факултет на ДМА „Панчо Владигеров“. Участник е в майсторски клас на Валентин Геров. През 2005 завършва с пълно отличие педагогическа магистратура с пиано към СУ „Св. Климент Охридски“, където преподава по Компютърен нотопис и аранжименти до 2014 г. През 2012 година завършва докторантура в СУ, защитавайки дисертация на тема „Мултимедийни технологии в обучението по музика“.

През 2010 година завършва курс по тонрежисура с водещ Христо Карагьозов, а през 2015 – пълен курс по ивент мениджмънт с водещ Иван Вълков (Spirit of Burgas).

Интересът му към джаза намира своето развитие в майсторските класове по джаз импровизация на Милчо Левиев, в които е редовен участник от 2002 до 2012 година с виола, баскитара и контрабас. В тях се среща с Аарън Голдбърг и Петър Славов. Между 2014 и 2015 година е активен участник е в музикални работилници по суинг, груув, свирене в група и джаз импровизация към Groove Atelier с преподаватели Йорис Тейпи (NL), Джийн Джаксън (USA), Борислав Петров, Людмил Крумов.

През 2012 основава агенция за артистични събития Partymusic.bg, насочена към различни по мащаб и цел събития, в които съдейства с музика на живо, озвучаване, ефектно осветление и мултимедия, изграждане на сценични конструкции, копирайтинг, пиар, както и консултиране на клиенти.

Сценичният му опит започва през 1990 година и продължава до днес като музикант мултиинструменталист. Основател и контрабасист на суинг формацията Ginger Groove, бендлидер и виолист в съставите за френски цигански суинг Para Hot Jazz и Gypsy Swingin’Cats, участник в музикалния спектакъл „Алиса в страната на джаз“, студиен музикант в различни по стил проекти. Свири на една сцена с редица музиканти – Милчо Левиев, Венци Благоев, Веселин Койчев, Lilly Of The West, Rosenquarzexpress, Reverend Beatman, Exitus и много други.