ceco-pic
Цветан Георгиев Преподавател по барабани и собственик на ЦМИ tsetsodrums@abv.bg

Цветан Георгиев е роден през 1974г в град София. Започва да свири на ударни инструменти на 11 годишна възраст.

В началото се увлича от Хард Рок и heavy metal и слуша групи като Iron Maiden. Не след дълго обаче започва да се интересува освен от рок, и от джаз и фънк музика, като съзрява музикално слушайки групи и изпълнители като Level 42, Mezzoforte, Commodors, Al Jarreau, Spyro Gyra, Toto и др. Едни от любимите му барабанисти са Steve Gadd, Omar Hakim, Dave Weckl, David Garibaldi, Jeff Porcaro, Aaron Spears, Jojo Mayer, Johnny Rabb и др.

През 1989 Цветан започва да взема частни уроци при Борис Динев – по настоящем преподавател в Музикалната Академия в Люксембург, а по-късно при Христо Йоцов. Под тяхно ръководство той продължава музикалното си съзряване и през 1994 е приет в Държавната Музкална Академия “Панчо Владигеров” – град София в класа на Христо Йоцов. Още от самото начало той се утвърждава като водещ барабанист в биг бенда на Академията. През 1996 е приет със стипендия в Berklee College of Music – Boston, но остава да работи върху своята кариера в България.

През 1998 Цветан успешно завършва ДМА “Панчо Владигеров”, като само две години по-късно е поканен да развие специалността барабани в Нов български университет, където завършва магистърска степен и работи до 2018г. Още от началото на 90 – те години се включва в различни български рок-поп, а по-късно и джаз формации като “Латино Партизани”, “LP Jazz”, “Още”, както и в етно – джаз формацията “Brain storm” и “Канопус”. Цветан свири и записва с известни изпълнители, между които Иво Папазов – Ибряма и примата на българската попмузика Лили Иванова. Свирил е и в много телевизионни предавания и формати, като изпълнител и като бенд лидер.

През последните 15г. Цветан Георгиев си изгражда име, като един от най-търсените и успешни преподаватели по барабани в България!

Негови курсисти и студенти свирят в някои от най-популярните поп рок и джаз Български формации, а други отдавна развиват успешна музикална кариера на международните сцени в Холандия, Германия и САЩ!

Цветан, освен преподавател и перфектен барабанист, е и изпълнителен директор и основател на фондация “Център за Музикални Изкуства”.

В свободното си време Цветан е отдаден на семейството си и любимото си хоби – астрономията !

Ани Цветкова-Хаджийска

Ани Цветкова-Хаджийска

Тя е родена в Плевен. През 1995г. завършва СМУ “П.Пипков в гр.Плевен. Още в 8ми клас става лауреат на Националния конкурс “Св.Обретенов“, в 12ти клас отново е наградена на същият конкурс. От 1995г. е студент ДМА “П.Владигеров“. Завършва с отличие бакалавър и магистър. Като студент участва в майсторски клас по камерна музика при В.Николов и отново е лауреат на националния конкурс за певци и инструменталисти “Св.Обретенов“.

През 2022г. завършва музикална педагогика в НМА “П.Владигеров.

Концертирала е в България и чужбина в различни състави – Япония, Швеция, Швейцария, Германия, Норвегия, Финландия, Гърция, Малайзия и др. Преподавала е на деца от различни възрасти.

Понастоящем работи в Софийска Опера и Балет.

vasil-belejkov
Васил Бележков Преподавател по китара

Васил Бележков е роден на 13 март 1984 г. в гр. Пловдив. От 10-годишен свири на класическа китара. От 1997 г. до 2002 г. е ученик в НУМТИ (тогава СМУ) “Добрин Петков” – гр. Пловдив в класа по китара на Милена и Валентин Вълчеви. По това време (1999-2002 г.) изучава композиция при проф. Димитър Тъпков. През 2001-2002 г. свири в Пловдивски китарен квартет заедно със своите двама учители и друг техен ученик – Петър Керкелов (който по-късно също изучава композиция при проф. Д. Тъпков).

Участва в майсторските класове по китара в Пловдив на Анет Круисбринк (Холандия), Дейвид Граймс (САЩ), Димитрис Регинос (Кипър), Ерик Франсери (Франция), Кристина Шорн-Манчинели (Австрия) и Юрг Киндле (Швейцария).

През 2002-2007 г. е студент в Теоретико-композиторски и диригентски факултет на НМА “Проф. Панчо Владигеров” – гр. София със специалност композиция в класа на проф. Йовчо Крушев. Дипломира се през ноември 2009 г. с първия български „Концерт за класическа и електрическа китара и оркестър”, като на премиерата е солист и на двата инструмента.

През 2007-2011 г. е студент в отдел “Поп и джаз музика” на НМА “Проф. Панчо Владигеров” със специалност китара в класа на ас. Цветан Недялков (дипломира се през 2011 г.).

От април 2009 г. е китарист (в последствие и клавирист) на рокгрупа „Епизод” и участва в създаването на албумите „Народът на Дуло”(2010 г.), „Моята молитва”(2012 г.) „Аз съм българче“(2017 г.) и „Великите владетели“ (2019 г.).

Той е автор на солови и камерни произведения за китара и други инструменти; музика за симфоничен оркестър; солова, камерна и оркестрова музика за народни инструменти и други.

Носител на награди от конкурси по композиция, сред които различни издания на „Международен конкурс за композиране на симфонично произведение в 7/8“ (гр. София), Конкурс „Нова българска народна музика в 7/8“ (гр. Чепеларе) и Конкурс “Дико Илиев” за създаване на нови творби за духов оркестър (гр. Монтана). „Музикант на годината“ в категория „Активна творческа дейност“ за 2011 г.

В последните 12 години е представил пред публиката в София 6 свои симфонични произведения, сред които първият български инструментален концерт за класическа и електрическа китара, първото българско симфонично произведение със солиращ саксофонен квартет и две сюити за кавал и симфоничен оркестър.

Влади Михайлов

Влади Михайлов е роден през 1977 година в град София. Започва музикалното си образование на петгодишна възраст с пиано и цигулка. По-късно заменя цигулката с виола и добавя бас китара и контрабас.

През 1995 година завършва СМУ „Добрин Петков“ с виола и продължава образованието си в Инструменталния факултет на ДМА „Панчо Владигеров“. Участник е в майсторски клас на Валентин Геров. През 2005 завършва с пълно отличие педагогическа магистратура с пиано към СУ „Св. Климент Охридски“, където преподава по Компютърен нотопис и аранжименти до 2014 г. През 2012 година завършва докторантура в СУ, защитавайки дисертация на тема „Мултимедийни технологии в обучението по музика“.

През 2010 година завършва курс по тонрежисура с водещ Христо Карагьозов, а през 2015 – пълен курс по ивент мениджмънт с водещ Иван Вълков (Spirit of Burgas).

Интересът му към джаза намира своето развитие в майсторските класове по джаз импровизация на Милчо Левиев, в които е редовен участник от 2002 до 2012 година с виола, баскитара и контрабас. В тях се среща с Аарън Голдбърг и Петър Славов. Между 2014 и 2015 година е активен участник е в музикални работилници по суинг, груув, свирене в група и джаз импровизация към Groove Atelier с преподаватели Йорис Тейпи (NL), Джийн Джаксън (USA), Борислав Петров, Людмил Крумов.

През 2012 основава агенция за артистични събития Partymusic.bg, насочена към различни по мащаб и цел събития, в които съдейства с музика на живо, озвучаване, ефектно осветление и мултимедия, изграждане на сценични конструкции, копирайтинг, пиар, както и консултиране на клиенти.

Сценичният му опит започва през 1990 година и продължава до днес като музикант мултиинструменталист. Основател и контрабасист на суинг формацията Ginger Groove, бендлидер и виолист в съставите за френски цигански суинг Para Hot Jazz и Gypsy Swingin’Cats, участник в музикалния спектакъл „Алиса в страната на джаз“, студиен музикант в различни по стил проекти. Свири на една сцена с редица музиканти – Милчо Левиев, Венци Благоев, Веселин Койчев, Lilly Of The West, Rosenquarzexpress, Reverend Beatman, Exitus и много други.

Десислава Петкова

Завършила е “Поп и джаз барабани” в Нов български университет при преподавател Цветан Георгиев.
На 4 години започва да свири на пиано, но в тийнейджърската си възраст избира да се насочи към барабаните, водена от любовта си към рок музиката. Едни от
любимите й групи са: Black Flag, Nirvana, Alice in Chains, Audioslave, Black Sabbath, Led Zeppelin, Panican Whyasker и мн. др.
Вдъхновява се от велики барабанисти като: Джон Бонъм, Денис Чембърс, Джоджо Майер, Синди Блекман – Сантана, Джон Блекуел и др. Харесва Рок’енд‘Рол, Пънк, Алтърнатив рок, Стоунър рок и още много …
Била е барабанист на групите: Jasmine Whale, с която записва албумът “Ghosts Have Shadows” през 2019.
Feedbacker, с която записва 4 албума:
1. “ХII”, 2019;
2. Feedbacker/Calf/Demikhov Split”, 2019;
3. 3.Feedbecker/Plebah Split”, 2018 ;
4. “Feedbacker”, 2016.
С Feedbacker правят няколко европейски турнета и споделят сцената заедно с култовата пост-пънк група Repetitor. Също така е била барабанист на група Comasummer.
В настоящия момент Деси свири със стоунър/слъдж групата Pokigron, с която работят по записи на нов албум.
И дарк уейв групата ПсихоИвашкин, с която също записват албум, но вече имат издадени 5 сингъла: “Щастие”; “Утро”; През зъби”; “Авторско” и “ЧНГ”.
Деси е съосновател и част от първата поп-рок дамска формация на българската сцена –
D.Vine.
Деси е била част от групата на Стенли на церемонията по раздаване на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2018 г. – https://www.youtube.com/watch?v=Vwyx7PSP-08